30 December 2012

2 Tahun Ber-Blogging :)

Aina Sofea | 1:37 PM | 35Comments |
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera !

Bismillahirrahmanirrahim ....


Alhamdulillah ... Hari ni genap 2 tahun saya berblogging . Seronoknyaa ! So , saya start blogging tahun bila ya ? 2010 ! Sejak saya berumur 8 tahun . Awalnya ! Kecik-2 lagi dah berblogging ! >.< Nak tengok entry saya masa berumur 8 tahun ? Huhuu . Malunya . 1ST ENTRY .

Saya nak review blog-2 yang "terpilih" . Korang ke blogger yang terpilih tu ? Mana tauu kan ? Haha :D

Happy Birthday , My Blog ! :D

Follower Yang Berjaya Diperolehi

Sepanjang 2 tahun saya berblogging ni , saya berjaya mendapat follower sebanyak 725 . Siapa follower ke-725 tu ??? Jom tengok ! :D


Ini dia gambar blog pertama yang akan direview .
Eh , tak siap loading lagi ke tuh ?
Ada tak yang terfikir gitu ? Memang saya sendiri fikir gitu . Blog ni memang simple . Tapi tk tahulah kalau tengah edit ke . Entahlah . Tapi , setakat ni , blog ni really simple ! Loading pun cepat aje . Blog ni berwarna coklat . Pertama kali saya singgah blog ni , masa nak tengok siapa follower ke-725 . Saya tak tahulah nak cakap apa tentang blog nih . Apapun , jom SINGGAH + FOLLOW blog ni ya ! :D

Top Commentar

Siapa pulak top commentar ? Jom tengok !




Comelnya blog tuh ! Kan kan ? Blog yang bertemakan pink dan biru . Ohsem kan ?? ^_^ Tuan punya blog nih pernah review blog saya jugak tau ! Tak sangka pulak , hari nih saya akan review dia pulak !
  • Tuan blog nih memang rajin mem-promote . Kalau pasal giveaway @ segmen , dia memang selalu menang ! (top refferal) >.<
  • Blog ni banyak update tentang informasi terkini . Ia tak terlalu personal . Sesuai untuk semua orang baca ! :D
  • Siapa tak kenal blog ni ? Blogger retis nih ! Tak caya ? Tengoklah follower & comment dia ... Belambak kan ?
  • Blog ni memang selalu 'tukar baju' . Fesyen dia , cantik-2 belaka ! Haha xD


Tuan blog ni pun rajin comment kat blog saya jugak . Simple blog dia . Soft , comel dan cantik ! Bertemakan soft pink gituu ..
  • Blog ni jugak banyak meng-update tentang informasi terkini .
  • Load dia cepat je . Tak jenuh nak menunggu ^_^
  • Try korang perhatikan background dia . Sama dengan background baru blog saya , kan ? Warna je lain . Sebenarnya , saya terjumpa background mcm nih kat satu blog tuh . Tah lupa blog apa siapa (muda-2 lagi dah nanyuk >.<) .

Tamat pasal review :)


Sepanjang 2 tahun berblogging nih , dah berkali-kali saya tukar header , tukar design . Banyak maa ! Tapi , malulah nak tepek header lama kat sini . BURUKS , ok ? >.< Saya tepek gambar design lama saya yang sempat saya printscreen jelah , ok ?




Lama-2 , semakin cantik kan ? (perasan jugak aku nih !) Dulu , memang serabut gila blog saya . Siapapun tak nak pandang . Haha . 

35 comments:

  1. Wowo untung kena review .. bila nak review blog saya ? haha :P

    ReplyDelete
  2. Ha'ah , lame2 makin cantik baju blog aina :D

    Esok tamat :') Hadiah awesome ! Nak tau hadiah ap ? Klik cepat --> http://rahasiabelogaku.blogspot.com/2012/12/giveaway-time-end-year-giveway-by.html

    Dapatkan Purse GUCCI , Limited Edition Rubix Bag secara FREE dan macam-macam lagi hadiah yang boleh dimenangi :D dengan mengejoin ga ini !! Cepat joinnnnnn >___< http://rahasiabelogaku.blogspot.com/2012/12/giveaway-time-giveaway-akhir-tahun-2012.html

    ReplyDelete
  3. wahh..umur 8 tahun dah berblogging ? :D

    ReplyDelete
  4. amboi..awalnya dia mula blogging..:D
    apapun, happy bthday utk blog awk..dah 2 thn..:D n tahniah utk yg direview..:D

    happy blogging ok..:D

    ReplyDelete
  5. eh ! eh ! asal x bagi tawu akak yg adik nk review blog akak ? blog akak dalam proses tengah edit . buruk . malu la akak . haha . btw , thanx erk sbb review . N tahniah ye . Wah ! Dah 2 tahun dah blog ni . Kalau x salah akak , time first time akak dlm bidang blogging ni , blog adik la blog cute yg first skali akak jumpa . xsangka budak 10 thn boleh edit blog secute ni . jeleznya akak :)

    ReplyDelete
  6. @Domo Bunk

    Haha .. Nanti bila saya rajinn saya review ... :D

    ReplyDelete
  7. tahniah blog pesona dah 3 tahun ..syukran setakat ni masih berblog

    follow Pesona

    ReplyDelete
  8. @Lyeen De Syifa

    Hehe ... Ok , si bloggie nak jawab nih , thank you , cik Lyeen ! Haha xD

    ReplyDelete
  9. http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/ tinggalkan jejak...

    ReplyDelete
  10. @Cik Fie

    Eh , ala . Tak tahulah pulak . Saja nak buat surprise . Saya tengok blog akak dah cute dah . Tak tahulah pulak tengah dalam proses 'tukar baju' ! Sama-2 dan thank you ! :D Eh , ya ? Hihi .. *kembang kempis hidungku ! xD*

    ReplyDelete
  11. @etuza

    Tq . Wah , 3 tahun . Lama dah tuh :D

    ReplyDelete
  12. eh eh, kena review lah. terharunya! hehe :D thanks ye. eh baru perasan background kita sama. weee~! :D

    ReplyDelete
  13. wah dh lma blogging upanya sma lah kita..hehe

    ReplyDelete
  14. salam adik aina.. waa.. baru 10 tahun dah jadi blogger yang hebat. teruskan usaha ini ya.. ^_^

    ReplyDelete
  15. wah lapan tahun start blogging.. awal nyer.. akak nak terjah first entry lar..

    ReplyDelete
  16. @Mohd Lokman Bin Ramli

    Hebat ? Eh , takdalah ... ^_^ Okeyh !!

    ReplyDelete
  17. @Ainaa Syafiqah

    Hihi . Eh , adui-2 !! Malunyaa :o

    ReplyDelete
  18. Cantik-cantik blog orang. Blog saye je kecundang hahaha.. btw, dont stop blogging! ;)

    ReplyDelete
  19. @Hanida Moss

    Haha . Tkpe , nnti ade masa , blajalah edit blog ;) Oraittt ... :D

    ReplyDelete
  20. cantik blog kamu nie ;) hana suke.

    ReplyDelete
  21. hee salam cumel belog yaa . jeles ni , kalau rajin join la segmen nil mana tahu dpt topup free dr blogger femes tu , dan nil boleh jenjalan belog cumel ni selaluu . !
    http://www.nilfieyna.my/2013/01/segcon-top-komentar-blogwalking-setia.html

    ReplyDelete
  22. @evangelistaNiL

    Hihi , tq ... ^_^ Okay , insya ALLAH saya join ;)

    ReplyDelete
  23. hb to aina's blog . sorry lmbt wish xp

    ReplyDelete
  24. Wow amazing , baru sekolah rendah tu dah pandai berblog , kalah akak . Hoho memang betul orang kata budak budak zaman sekarang lebih advance XD

    Anyway tahniah k dik :D Happy blogging . First time singgah ^^"

    ReplyDelete
  25. tahniah! hehe. kecik2 lg dh pndai. sy start thun 2011 :)

    ReplyDelete
  26. tp start menaip entri thun 2012 xD hee. ketinggalan.

    ReplyDelete

Tinggalkan komen , jom ?? LIKE SINI dan FOLLOW SITU lah juga yaa ?? ^_^



"Budi Bahasa Budaya Kita"