28 June 2013

Mid Year Giveaway by Fatin Diana

Aina Sofea | 6:27 PM | 1Comments |

Assalamualaikum.


klik banner untuk join

Senarai hadiah:
Plush toy LINE x 1, tribal top x 1, felt bookmark x 3, button badge x 5, novel x 1, notebook x 2, Iwani Cotton Shawl x 5, kerongsang x 2, Fantabulous Facial Scrub & Masker (with guave 5pcs & brush) x 1, bookmark + sticker x 5, shiseido mask x 2, tanaka powder x 1, sabun susu beras x 4, topup x 4, shawl x 1, header / cover timeline x 3, inner bunga x 1, plain pashmina x 1


27 June 2013

~ Awesome Aquariums :D

Aina Sofea | 7:06 PM | 10Comments |
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera !

Bismillahirrahmanirrahim ....


Tadi , jelajah perut pakcik google . Nak cari idea untuk hias akuarium untuk subjek Kemahiran Hidup . Jelajah punya jelajah . Lain pula yang dijumpa . Nak cari yang simple-simple untuk hias kat  akuarium kecik ja . Jumpa yang SUPER DUPER AWESOME pulak ..
paling suka yang ni :3




erkkk ... -,-"


"DILARANG MASUK"


sesuai untuk diletakkan di rumah ^_^

peneman tika tidur ....

tumpang lalu , mr fish . nak cuci tangan sat ... haha

dan banyak lagi akuarium yang ohsem di dalam poket pakcik google :)










18 June 2013

Tahniah , Pemenang "Segmen : i can be a doodler !"

Aina Sofea | 8:53 PM | 8Comments |
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera !

Bismillahirrahmanirrahim ....


Akhirnya berakhir sudah musim cuti-cuti . Belajarlah pula kan . Mid-year exam's result pun dah dapat . Agak memberansangkan . Opss ! Huwaaaaa ! Memang teruk . Maybe eureka punya hal . Dear my blog , it's not your fault okay ? Huhuu

Setelah dua minggu saya lancarkan segmen saya , dapatlah 41 orang peserta . Tak mengharapkan peserta beratus-ratus pun . Okay , boleh tengok nombor bertuah korang yang join tu kat SINI yaa ;)

Saya start pengumuman dengan cabutan bertuah dulu , okay . Thanks , my friend , Aisyah & Asma sebab tolong gunting kertas-kertas ni ! *manglish!*  Attention please ! Pengumuman ... pengumuman ... siapa yang punya anak bilang akuu .. *merapu

Kertas mana yang jadi cabutan ??


eh eh ! nombor sapa tuu ??


Ini keseluruhannya :) Yang bertuah :-

  1.  Fattytissue (23)
  2. Zakie Azid (3)
  3. Afifah Hayati (18)
  4. Aina Misha (32)
  5. Diari Resipi (4)


Then , mesti tak sabo-sabo nak tahu siapa doodler hebat kite tu kan ? Siapa tu ? Siapa tu ? Boleh tengok kat SINI . Okay , kidding . Hahaha
Siapa hilang doodle ?? Doodle sapa ni ?? kehkehkeh ... Tahniah , kak Fardiyah ! Tempat ketiga dimenangi oleh akak .. Sila contact -> CikKumbang (vector [sila sertakan gambar untuk divektorkan ) & CikZara (crochet keychain)

Tempat kedua ? Siapa pula ? Haa , dia ni untung . Cabutan bertuah dapat , tempat kedua pun dapat . Nak tahu siapa ? Tengok doodle kat bawah ...

Yeah , congrats to Zakie Azid ! :D Pemenang tempat kedua kita .. Sila contact -> Cci (bookmark) & AinaSofea (button badge)

Tahniah , pemenang tempat pertama , Hafiz namanya . Tak pernah kenal dia pun sebelum ni . Tengok-2 , ada bakat rupanya dia ni . Tahniahh ! Sila contact -> Cci (bookmark) & AinaSofea (button badge & sticker)
Pemenang cabutan bertuah boleh contact saya sendiri ya ^_^ Di page saya ~> Aina_Sofea

Opss ! Terlupaaa ! Kepada peserta pertama , sila contact CikZara (crochet keychain)

13 June 2013

#4 Wordless Wednesday : lipstick

Aina Sofea | 6:40 PM | 13Comments |
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera !

Bismillahirrahmanirrahim ....


Apabila budak kecik main lipstik dalam bilik ....



11 June 2013

Ter-Like Page Dalam Facebook Tanpa Disedari

Aina Sofea | 9:46 PM | 5Comments |
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera !

Bismillahirrahmanirrahim ....


Siapa pernah jadi macam ni ? Tak pernah terhingin pun nak like page tu , tiba-2 TERLIKE . Nak check macam mana ? Ikut step ni :-

1. Pergi profile masing-masing


2. Tekan "More" dan pilih "Likes"


3. Scroll down untuk tengok page apa yang korang like . Kalau rasa tak suka , unlike balik ok ?


Kenapa jadi macam tu sebenarnya ? Sebab , bila kita nak baca blog yang ada gosip-2 tu , diorang letak button like yang kena like kalau tak , kena tunggu beribu saat tu . So , automatik kita terus like , kan ? Kita tak sedar pun apa yang kita like . Berhati-hati ya . Saya nak pi unlike page rapu-rapu yang saya ter-like tu . Assalamualaikum , babai !







09 June 2013

Segmen : i can be a doodler !

Aina Sofea | 10:00 AM | 95Comments |
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera !

Bismillahirrahmanirrahim ....



TAMAT SUDAH ! :)


Syarat-syarat Penyertaan :-

  • ANDA MESTILAH BLOGGER
  • Wajib melukis doodle (tema bebas) . Saya tak peduli anda reti atau tak . Try ! Lukis pakai pen dan kertas pun boleh :)
  • Wujudkan satu entry berrtajuk "Segmen i can be a doodler" di blog anda
  • Tempek banner segmen (jangan lupa backlink-kan ke entry ni) & hasil karya anda dalam entry anda ^_^
  • Berikan link entry anda di ruangan komen entry ni . Di tempat lain (eg: shoutbox) tak dikira
  • Like fanpage para sponsor dan penganjur (bagi yang ada facebook)
  • Follow blog sponsor dan penganjur
AinaSofeaCikZara | Cci | CikKumbang

Pemilihan Pemenang :-

Semua Peserta
Blog semua peserta akan dimasukkan ke dalam bloglist saya (ohsemblogs) dalam ruangan "Pre-Ohsem Doodlers" 

Doodle Paling Awesome
1. 1x bookmark by cci , 1x button badge by AinaSofea & 1x set sticker by AinaSofea
2. 1x bookmark by cci & 1x button badge by AinaSofea
3. 1x crochet keychain by Blue Yarns Crafting & 2x sticker (non-set) by AinaSofea  1x Vector by CikKumbang

Cabutan Bertuah (tidak memakai random.org)
2x sticker (non set) by AinaSofea untuk 5 pemenang - 2 X 5 = 10

Peserta Pertama (mengikut tarikh dan masa komen anda)
1x crochet keychain by Blue Yarns Crafting

FYI (For Your Information) :-
  • Hasil karya anda adalah milik anda . Ia takkan berubah milik . So , don't worry :)
  • Boleh pakai artwork lama
  • Sponsor dibenarkan join
  • Bermula dari 25 Mei hingga habis cuti sekolah ^_^
  • SENARAI PESERTA
  • Anything ? Boleh tanya ... Jawapan akan ditaip di sini :)
Dengan lafaz bismillahirrahmanirraheem , saya rasmikan segmen ini . Semoga diberkati Allah :)