20 June 2015

SBP?

Aina Sofea | 8:58 AM | 1Comments |
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera !

Bismillahirrahmanirrahim ....



"Where am I?"asked me idiotly

Ouh hi! Long time no see. I've been here for more than five months. And now I'm still here while everybody else went home for OB (Outing Bermalam) !! Maka aku pun berhuhu di sini. So, where am I?

"Dik, sekolah apa?"
"TKC"
"Apa tu?"
"Tunku Kurshiah College"
"Oh, kat mana tu?"
"Negeri sembilan,"
"Nape jauh sangat?? Dah takde sekolah dekat ke?"

Mehh. I'm a SBPian now 😙
Now I know apa tu 'Sekolah Berasrama Penuh' yang selalu di-mention dalam karangan dolu-dolu,

Saya berusaha dan belajar bersungguh-sungguh agar saya dapat belajar di sekolah berasrama penuh nanti.

Dulu I wonder, why sekolah berasrama penuh juga yang nak di-mention? Apa tu? Sekolah tepi rumah aku pun dikira sekolah berasrama penuh ke? Ada asrama jugak tuh.

Now, the case is
Aku fail SBP (OMG😱)


Syarat untuk lulus adalah :-
1. Tiada C untuk semua subjek
2. Sains dan Matematik mesti A (di mana bermula dari 85%)

Syarat pertama tu kira ok lagilah. Aku lepas yang tu. But! Sains? A? Are you serious??? Dahlah nak 85++ ! And guess what? Aku dapat 83% 😫 Kalau UPSR tu, dah dapat A dah. *sedarlah UPSR dah berlalu*

Tapi, bila direnung semula. Aku nak cakap pada diri sendiri,
"Padan Muka!"
Yelah, tak study tapi berangan nak lulus🔫 So, lain kali study b4 exam ok. Jangan study last minute. Pfftt..