30 November 2012

Mini Gempak Giveaway by Mibz,Amercorner,EzzatieBrahim

Aina Sofea | 9:03 PM | 7Comments |
Assalamualaikum !
Apo Khabor ??

26 November 2012

Special Gift .. ♥

Aina Sofea | 11:51 AM | 20Comments |
Assalamualaikum !
Apo Khabor ??
Bismillahirrahmanirrahim ,

Lama dah saya tak update kan kan kan ? Hari ni , dengan rajinnya saya update !! Haha . Sebenarnya , saya bukan tak dak masa nk hapdet , tapi tak dak idea ! Tak tahulah nak update pe .

Tadi , line internet lembab semacam . So , saya godek-godeklah Cik Photoshop . Erk , nak buat header ke ? Entahlah ! Buntu sesangat ! Tiba-tiba , saya teringat pulak kat dua blog yang menetap di hati saya . Apalagi kalau bukan blog kak Nabila Medan & kak Lyssa Faizureen . Eh , tetiba terpikir nk buat gift untuk diorang . Erm , nak bagi hape ek ? Ha ! Sekadar bagi ingat-ingatan untok buat kenangan pun jadilah kan ? Laju je jari design kat Photoshop . Tema pink la . Diorang kan suka warna pink ...

FOR KAK NABILA MEDAN

*comey tak ? saya tauu buruk :(


*comey tak ? Tak comel lagi ? :(

Masa buat untuk Kak Lyssa tu , saya main buat cincai-cincai je . Sorry taww kak ! Tak dak idealah katakan . :3


HARAP AKAK-AKAK SEKALIAN TERIMA
HADIAH KECIL NI :)

11 November 2012

Terima Kasih :D

Aina Sofea | 9:35 AM | 28Comments |
Assalamualaikum !
Apo Khabor ??
Bismillahirrahmanirrahim ,

Akhirnya cuti selama 2 bulan tiba juga . Ada yang bersorak "HOORAY" , ada juga yang dilanda kebosanan , dan tetap ada yang mengeluh sebab mak ayah nak hantar pergi tuisyen . Nanti , mungkin saya tak dapat nak update-la . So , saya nak buat entry panjang berjela pada peluang ini . Bismillah ..

Saya nak ucap berbillion-billion terima kasih kepada :-

1. Guru-guru & Pihak Sekolah

Tanggal 3 November 2012 , Hari Anugerah Cemerlang SK Saujana Indah berlangsung . Setiap tahun , mestilah saya kena terlibat ! Tahun lepas , saya ada persembahan . But tahun ni , tak berpeluang . Tak pelah . Asalkan dapat hadiah .. :D

  • 10 Yang Terbaik Dalam Darjah : Tempat Kedua
Hadiah : Piala dan Alat Tulis

  • Mata Pelajaran Terbaik : Bahasa Melayu Pemahaman (95%) , Matematik (100%) dan Sains (90%).
Hadiah : Set Buku Latihan (BM , Math & Sains)
  • Sijil-Sijil Yang Diperolehi :
*klik untuk tumbesaran

*klik untuk tumbesaran

2. Panitia Kemahiran Hidup


Isnin sebelum Hari Anugerah Cemerlang , saya dapat hadiah . Untuk apa ? Sebab saya sertai Pertandingan Membuat Buku Skrap Kemahiran Hidup .

Hadiah : Bekas Pensel & Alat Tulis

3. My Own Dad


Oleh kerana saya dapat markah Matematik seperti yang disasarkan , saya dapat jam tangan ! Seperti yang saya impikan dalam entry ni .

Sebijik tak ? :D

3. Pihak KAFA (Kelas Al-Quran Dan Fardhu Ain)



Walaupun keputusan yang teruk seperti yang saya beritahu di sini . Rupa-rupanya , diorang bukan dapat 100 . Diorang cuma dapat beberapa jawapan (bukan semua) . Tapi , diorang dapat 90+ . Takpelah .

  • 3 Yang Terbaik Dalam Kelas : Tempat Pertama


Hadiah : Beg & Buku Cerita (dari Al-Quran)

Beg tu , tak sesuai untuk girl . So , saya hadiahkan je kepada my eldest brother . Of course dia suka . :D
  • Persembahan Nasyeed Tahun 4 : My Mother (UPDATE!)


Panjang berjela sangat ke entry kali ni ? Mungkin cuma padat dengan gambar-2 je .

Photoshoot !(UPDATE!)






02 November 2012

Kawan Baru ... ♥

Aina Sofea | 9:11 PM | 7Comments |
Assalamualaikum !
Apo Khabor ??
Bismillahirrahmanirrahim ,

Bengang betul lahh ! Eh , bengang dapat kawan baru ke ? Takdelah ! Ni bengang lain punya fasal .. Kejadian petang tadi di KAFA (Kelas Al-Quran & Fardhu Ain):

Tiba-tiba , saya dapat kertas peperiksaan . Tengok markah , 68 ! Bayangkanlah ! Tapi , nak buat guano ? Ni yang saya mampu . But !

Jangan main-main ! Ardini & Siti ada cakap , "Ustaz bagi jawapan," . Haa ? Ini bererti , diorang semua dapat , 100 ! Eh , 32 markah tau saya ketinggalan ! Diorang cakap , diorang dapat jawapan tuh masa saya tak datang KAFA . Aduhh .. !! Mana adil macam ni !

CUKUP ! SUDAH LARI TOPIK DAH NI !

Okeyh ! Back to the topic ! Kawan baru ? Errkk , tengok cikett gambar dia . Comel dok ? Haha .. Merapulahh ! Sebenarnya , saya tak dapat pun lagi 'kawan baru' tu . Cuma , bakal dapat je .. :P Dalam entry ni , saya nak tunjukkan macam mana rupa 'kawan baru' yang saya impikan ..

Jam tangan ?

Jam lagi ? Apa saya merepek ni !

Saya tak merepeklahh ! Itulah 'kawan baru' yang saya impikan ! Ya , jam tangan ! Saya nak jam tangan ! Kalau ada warna purple lagi bagoss ! Haha .. 
Kenapa Aina panggil jam tangan tu sebagai 'kawan baru' ? 
Ada yang tertanya gituu ? Ada takk ? Okeh , saya nak jawab teruss ! Sebabnya ,
Aina menganggap barang-barang purple saya adalah kawan
Nanti , koleksi barang-barang warna purple saya akan bertambah ! Heyp , heyp , HOORAY !!

p/s : Sorry , entry raya tak sempat nak update . Kalau nak update sekarang , tak syiok lah kan ?