30 April 2013

5 Doodler Yang Mampu Menghilangkan Stress

Aina Sofea | 6:39 PM | 20Comments |
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera !

Bismillahirrahmanirrahim ....


Ceh , tajuk ! "doodler yang mampu menghilangkan stress" gitu ! haha .... Sebenarnya , ini satu review blog . Jangan banyak cakap lah ! Nak review niii >.<
  • Dysha Sahhir

Siapa tak kenal dia ? Biar betul ? Takpe , takpe . Korang boleh klik header kiut miut di atas untuk terjah blog dia ^_^ Apa yang ohsem dengan doodler yang juga seorang ibu ni ? Haa .. kak Dysha ni adalah seorang  doodler (doodle maker) , blogger & ibu kepada sepasang kembar dalam satu masa . Blog dia memang cute , simple dan semestinya ringan :) Best membaca blog dia sebab kebanyakan entry dia diseri dengan doodle-2 yang kawaii dan gwiyomi :D Eh , sebut pasal gwiyomi ,
 jom tengok doodle gwiyomi yang dia buat di sini ;) Sekarang , dia tengah lancarkan satu giveaway . April edition giveaway by dysha sahhir . Saya pun ada join giveaway ni ^_^ Dalam blog dia ni , saya
belajar 2 perkataan baru :-
  1. besau : besar
  2. loike : like/suka
Pesanan saya , jangan gunakan perkataan ni dalam exam . haha . Jangan terasa , tuan tanahh ! :) btw , likelah fanpage kak Dysha :D
  • Cci


Korang stress ke ? Stress tak stress , korang boleh klik header comel molek kat atas ni untuk belek album doodle kak CCI :) Blogger ni merupakan seorang doodler yang handal (tak caya ? try tengok 
sendiri !) Kuang kuannnggg . Dia juga merupakan seorang "graphic designer" a.k.a pereka grafik you ollss ! Klik sini atau sini untuk tengok design dia :-) Saya pernah menjadi top komentator blog dia pada bulan Mac :D Dapat bookmark .... Cute tau ! Kompem korang jeles . haha . Kalau nak tengok , leh check kat instagram kitee ->> @ainaisme <<->

  • Mel Amalina (darisinikebintangbintang)
Alahaiii , ayu aje doodle tu .... Ha ! Cute tak ?? Blog ni memang boleh hilangkan stress . Why ? Cause dia selalu update quotes yang dihiasi dengan doodle omel dia ! Tak caya ? Klik je lahh header dia tuhh ! :P Heyy , korang tau takk ?? Saya pernah art trade dengan dia ^^ Zaman dulu-duluuu .. huahuaaa .. Blog ni AMAT memudahkan korang untuk menerjahnya sebab blog ni memang SIMPLE ! Of courselah ringan ann ? Jangan lupa like fanpage dia jugak nohhh :P

  • Cik Nor (ciknorjeddah)
Terpegun tengok doodle dia ?? Muehehee .. Blog ni banyak mempersembahkan doodle-2 islamik . So , insyaAllah ia dapat meredhakan stress anda :) Saya suka doodle-2 dia sebab memang ohsem lah belaka . Lagi-2 semuanya doodle islamik an ? Dia sedang berada di Jeddah kini .. Best kan duk sana ... Hihii ..  Dia merupakan "freelance illustrator" ataupun pengilustrasi bebas . Saya suka cara dia menyebarkan dakwah ^_^ Jadi , jangan teragak-agak nak klik doodle di atas :) Feel free to like this fanpage too ;)

  • Cik Dil (blogkeranamanisnyaepal)
Femes dah blog ni ! Kenal tak kenal takk ? Alahaiii , dia ni pernah masuk tv kott ! Dalam nona tv3 lagi ! Haaa , hebat ke idak ? Saya dah kenal lamaaa sudah blog ni . Sekejap dalam beberapa bulan , hilang khabar tentang blog ni . Last-last muncul berita dia masuk tv ! Dasyatt , babe ! Doodle dia lain tau dulu . Sekarang da lain . Lagi cumell :3 Dia ni graphic designer & doodler macam kak CCI jugak ^_^ Serius , korang akan suka dengan doodle-2 dia . Tapi , tatau lahh kalu taste korang berbeza *_* By the way , don't forget to like her fanpage yaa ! ;)

A Doodle A Day , Keep The Stress Away ;)
quotes from *terlupa lak blog apa :P* 

17 April 2013

April edition Giveaway by dysha sahhir

Aina Sofea | 6:04 PM | 4Comments |
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera !

Bismillahirrahmanirrahim ....





  • buat entry  dengan tajuk : April Edition giveaway by dysha sahhir *wajib
  • kopi pasta banner diatas
  • follow blog dysha dan blog ixbarr
  • like 
  • klik sini dan sini dan sini
  • letak blog dysha dalam bloglist
  • letak url entry di blog dysha dan di ruangan entry ini sahaja
  • tarikh 16 april 11 pm -30 april 11 pm


pemilihan pemenang:
  • orang selalu komen diblog dysha  dan aktif di fanpage dysha.

cara nak menang:
  • bertapa di blog dysha dan komen je banyak-banyak di blog ini.
  • kalau nak seribu daya :) gud luck
  • dan random

pemenang 
  • 10 orang dicari


hadiah-hadiah:

top 1

  • 1 kechain sea glass tajaan ixbarr dan 1 set sticker (5 keping)

top 2
1 set sticker ( 10 keping)
top 3
1 set sticker (8 keping)
top 4
couple button badge (new design)
top 5
1 button badge ( new design)

dan 5 orang pemenang akan melalui random
hadiah misteri..wink..winkk

p/s : giveaway ni memang best :D rajin mengomen blog ni boleh menang hadiah MELETOP siottt ! dah la entry dia best-2 belaka . memang best lah kalau mengomenn :3 (entah betul ke idak bahasa sayoo ni :p)

11 April 2013

Mini - Mini Giveaway By NabilaMedan

Aina Sofea | 5:58 PM | 5Comments |
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera !

Bismillahirrahmanirrahim ....


~kliklah banner untuk join lalala~

10 April 2013

fast is cepat segmen 1.0 by dysha sahhir

Aina Sofea | 5:32 PM | 13Comments |
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera !

Bismillahirrahmanirrahim ....




" fast is cepat segmen 1.0"
berlansung selama dua hari 
9-11 april 2013
jam 12 am 

teaser untuk mini GA dysha nanti.

syarat-syarat

  • tepek banner  ini entry anda dan backlink ke entry ini.
  • tajuk entry "fast is cepat segmen 1.0"
  • follow blog dysha
  • letak link blog dysha dalam bloglist anda [supaya anda alert dengan pengumuman dan tak ada yang kecewa lambat tuntut hadiah)
  • like FB page 
  • klik sini sini dan sini  

hadiah dan pemilihan pemenang.
  • cash Rm10 = 1 pemenang [ top referrel ]
  • 1 notebook ecogreen = 1 pemenang [random ]
  • 2 button badge =2 pemenang [random ]
  • 5 sticker = 5 pemenang [random ]
  • 2 bamboo bookmark = 2 pemenang  [random]

total 11 pemenang

p/s : sorry . takde wordless wednesday :3

03 April 2013

#3 wordless wednersday : rainbow ^_^

Aina Sofea | 5:57 PM | 12Comments |
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera !

Bismillahirrahmanirrahim ....






Cantik kan , pelangi ? Kalau cantik kata apa ? Subhanallah ^^ hihii . Pelangi adalah satu fenomena yang disebabkan oleh pantulan cahaya dalam titisan air di atmosfera bumi . Maknanya , pelangi dapat dilihat selepas hujan , right ? Sebab tulah , namanya "rainbow" .... Eh , korang tahu tak susunan warna pelangi ? Jom ketahuinya !

Sorry buruk ! Ni saya lukis conteng sendiri pakai LINE Brush ... hehe .. 

7 WARNA-WARNA PELANGI
  1. Merah 
  2. Oren
  3. Kuning
  4. Hijau
  5. Biru
  6. Indigo (apa itu indigo?)
  7. Violet (apa itu violet?)
p/s : sedar tak yang header baru saya tuh berkaitan rapat dengan pelangi ? >.<