29 September 2012

Andai aku adalah artis ..

Aina Sofea | 10:51 AM | 3Comments |
Assalamualaikum !
Apo Khabor ??
Bismillahirrahmanirrahim ,

Artis ? Siapa tak nak femes macam dia ? Mesti semua orang nak . So , mari kita hayati kisah angan-angan saya ni ...

Andai Aku Adalah 
"ARTIS"

Aku keluar dari rumah bagi bertemu dengan rakanku . Aku menuju ke KLCC dimana rakanku berada . Turun dari kereta , dan terus berjalan kaki menuju ke "Chicken Rice Shop" .

Sepanjang perjalanan ke sana , aku dikerumuni dengan ramai peminat-peminatku (oh betapa bangganya diriku!). Tidak kurang juga yang meminta autograf ! Apa lagi , tidak segan silu aku menandatanginya .

"Ah , serabut pula !" Aku mula merasai keburukannya . Sesak perjalananku . Huh ! Inilah padahnya . "Tak apa . Asalkan aku femes . Muahahaha :P" Aku cuba menenangkan fikiranku sendiri .

Sebaik sahaja aku tiba di "Chicken Rice Shop" , pekerja restoran itu menghalang peminat-peminatku menyerbu masuk . "Padan muka ! Hahaha !" fikir kepala hotak aku .

Aku menikmati makanan di restoran itu dengan tenang . Tapi , harganya ... BAPAK ! Memang gila . "Don't worry , dompetku masih 'gemuk' . Diriku masih kurus ! XD"

"Maafkan saya atas penggunaan AKU . Dan juga jikalau saya ada membuatkan seseorang terluka"

23 September 2012

--==♥ Hadiah Untuk Pemenang Contest ♥==--

Aina Sofea | 7:19 PM | 4Comments |
Assalamualaikum !
Apo Khabor ??
Bismillahirrahmanirrahim ,

Nak tebus hadiah2 korang ? Jom tebus sini !! :)

---> Animated Banner for Nurul Zawani


http://i.imgur.com/beMxi.gif
---> Header for Nurul Zawani

---> Header for Cik Fie


---> Header for Fatin Adam Merican

---> Header for Farisha Idayu

---> Header for Zatty Masyux




22 September 2012

Tukar Warna ?

Aina Sofea | 6:42 PM | 14Comments |
Assalamualaikum !
Apo Khabor ??
Bismillahirrahmanirrahim ,

Huhu .. Pliss korang !! Saya sebenarnya borink dgn wrna "purple campur merah cair" blog sy ni !! Korang kat sana tu ada idea takk ? Warna purple tu , don't ubah !! OME :P

Erk , "Oh My English" ?? Ahh .. cite tu da berakhir .. :( So , mungkin penggunaan "OME" jugak akan berakhir .. Huuhuu :'(

Oke2 , back to the topic . Ya , psal wrna tu . Korang rasa , saya patut gandingkan wrna apa ek ? Pink ?

Ni adalah diantara "calon-calon" warna yang boleh korng undi !!
  1. Hot Pink
  2. Sky Blue
  3. Turquoise
  4. Light Pink
  5. Lavender
  6. Light Salmon
  7. Dark Violet
  8. Violet
  9. Aqua
  10. Cornsilk
  11. Maroon
  12. Lavender Blush
  13. Ghost White
  14. Honeydew
  15. Mint Cream
Yang tak berapa jelas tu , saya highlight-kan dengan wrna biru supaya korang boleh nampak .

Cara undi : Just have to komen nombor .
                 Contoh ) pilihan anda : hot pink | apa yang perlu anda komen : 1

Oke ? Oraitt .. Saya mohon kerjasama koang untuk vote .. Terlanjur ckp psal vote , please hit LIKE this pic and click the nuffnang ads , okayy ??

17 September 2012

Pengumuman ! Pengumuman !

Aina Sofea | 2:44 PM | 1Comments |
Assalamualaikum !
Apo Khabor ??
Bismillahirrahmanirrahim ,

Jom sokong Aina_Sofea !

Hai , korang ..! Korang ade join tak contest kecil-kecilan saya tuu .. malaslah nak mention link contest tuu .. Oke , rmai yang tak nak join .. Ye la kan .. Hadiahnya just full edit blog by me .. Oke , tmpa melengahkan masa lagi , jom kite tengok sapelah blogger-2 yang bertuah itu ?

15 September 2012

♥ Happy Bufdayyy , both of you !

Aina Sofea | 4:27 PM | 2Comments |
Assalamualaikum !
Apo Khabor ??
Bismillahirrahmanirrahim ,

Jom Sokong Aina_Sofea !

Oke2 ! Kita belek kejap kalendar ..
13 Sept. : Bufday Siti
16 Sept. : Bufday Ardini
Diorang ni boleh kira macam adik-beradik la kan .. Haha !!
Best juga kalu kita buat kad untuk diorang kan .. So , saya design kad untuk diorang ! Hehe .. :D
  • Warna tema : Hijau
  • Tema : Alam sekitar/Keceriaan
  • Design using : Adobe Photoshop CS6
  • Warna tema : Merah jambu
  • Tema : Cute/Fun
  • Design using : Adobe Photoshop CS6
Cute tak ?? Penat saya design ni taww ♥!! Pliss hargai , ok ?!

{ Nak saya design kad untuk korang juga ? PM me on FB }


Top Refferal Bulan Ogos ♥

Aina Sofea | 8:11 AM | 2Comments |
Assalamualaikum !
Apo Khabor ??
Bismillahirrahmanirrahim ,

Sebenarnya , ada sorang akak tua setahun ni , minta saya bagitau top refferal sekarang nieyy .. GA ni mmg mcm tk maju daa ... BUT ! Saya tetap akan beritahu top refferal untuk bulan 8 . Sorry lambat beritahu .. :)

Sorang jee ... Yang lain entah ke mana . :( Kalau korang betul2 nak LOMO , plisslah !! Buat yang terbaik ...

14 September 2012

Random Giveaway

Aina Sofea | 11:05 PM | 1Comments |
Assalamualaikum !
Apo Khabor ??
Bismillahirrahmanirrahim ,

Saya harap saya dapat salah satu drpd hadiah2 ohsem dibwh :
1) Samsung Galaxy S III
2) Ipad
3) Lomo

Klik banner kiut miut diatas ni untuk join :)




09 September 2012

Contest Blog Saya Jadi Cantik Selepas Menggunakan Template Washed Denim/Denim

Aina Sofea | 12:29 PM | 2Comments |
Assalamualaikum !
Apo Khabor ??
Bismillahirrahmanirrahim ,

PESANAN KEPADA PENGANJUR : Saya tidak menggunakan washed denim / denim template ... So , saya berharap itu bukan salah satu daripada syaratnya .

Saya teringin nak join contest ni sebab hadiah dia betul-betul AWESOME !
Saya paling teringin nak memiliki jam tangan sebagai hadiahnya . Saya nak Follow , Like and Klik sponsor , tapi takde senarai sponsor . Kalau saya perlu , tolong bagi link senarai sponsor ...


07 September 2012

Asyik Design Belog Sendiri Jerk !

Aina Sofea | 1:54 PM | 10Comments |
Assalamualaikum !
Apo Khabor ??
Bismillahirrahmanirrahim ,

Em , betul tak ? Yerpp ! Sy asyik duk design belog purple sy ni je !

Nak design belog kami , kee ?
Ha ? Banyak cantik ! Org laen bayar untuk sy design belog dia ! Haha .. Janganlah terasa pulak yee .. Sebenarnya sy nk jugak design belog korang . Tapi , agaknya , brapa org yg akn suruh ek ? Huh , tk snggup la plk ! Em , ha ! Sy suruh korang jawab soalan lah !

Ha ? Nak tak ? Siapa yang jawab cepat dan tepat akan diberi hadiah . Oke , cpat bca syratnya :

  •  Follow my blog
  • Llike my page
  • Satu orang , satu jawapan sahaja !
  • Mesti mempunyai blog
  • Like gambar INI #update
Cara jawab :

  1. Komen , "Saya mahu!"
  2. Beritahu jawapan anda di Facebook 

Hadiah :
Jawapan paling tepat - Full Blog Edit by me
5 peserta terawal - Blog Header by me
Peserta terawal - Animated Banner by me
Soalan : Nyatakan 5 warna kegemaran saya .

Haha .. Simple jee . Harap ada yang suke ye !

02 September 2012

Amboi , Tengah Penat Pun Nak Update Blog ?

Aina Sofea | 9:28 PM | 5Comments |
Assalamualaikum !
Apo Khabor ??
Bismillahirrahmanirrahim ,

"Amboi , tengah penat pun nak update blog ?" 

Penat ? Sbb apa ? Study hard ke ?? Hahax ! Takdela ! Mna ada study hard . Saya ni pemalas sikett .. :P
Habes ?? Mcm ni , sy tgh duk tolong my mum upload gambar di EOE . Erk , tu je da letih ?? Mana da !! Masalah skrg ni , berpuluh-puluh gambar nak di-upload !! Setakat 15 gambar , apa cer ?

Huhuuu .. Dahlah selalu saja error . Kena sunting sini , sunting sana ! Hahax , mengada betollah saya ni ! Ehh !! Lupa pulak nak kasitau ! Sy penat bukan sebab tu saja tauu !! Saya penat juga nak design belog dua gadis ni ! Saya adalah siapkan sikit . Kalau diorang tk puas hati , terpaksalah saya design lagi !

Cantik tak saya edit ? (Muahaha :D)




Live Preview : here



Live Preview : here

Yang ni , belom pasti tuannya puas hati ke dopp . Ni first time org mai tmph kt sy tawuu !! Huhhh , diorang suka tak erk ? :o

01 September 2012

Jom Join GA by Jaja Sutera !

Aina Sofea | 7:42 AM | 1Comments |
Assalamualaikum !
Apo Khabor ??
Bismillahirrahmanirrahim ,

Ha . Ni , sy jd sponsor utk GA ni . Bukan JOIN ye !

KLIK BANNER UTK JOIN

Kenapa korang perlu join GA ni ?
  • Kerana hanya perlu follow , add , click and like 12 sponsor !!
  • Hadiah-hadiah :
Shawl (2x)
Whitening Tomato Body Scrub (1x)
Collagen Juice (1x)
Single Doodle (2x)
Couple/double Doodle (1x)
Topup RM 10.00 (2x)
Topup RM 5.00 (2x)
Tie Clip (2x)
Fridge Magnet from Cameron Highlands (2x)
Cute Brooch (2x)
Simple Header (2x)
Handmade Felt Craft (1x)
  • Setiap peserta & sponsor akan dimasukkan ke dalam bloglist JAJA SUTERA !!
Ha .. Apa tunggu2 lagi ? Join cepat !! Cara pemilihan pemenang , random.org

GA akan dibatalkan sekiranya peserta kurang daripada 30 !

~ PROMOTE ~