26 October 2012

A Slice Of Cake ! Just For You ❤

Aina Sofea | 1:44 PM | 20Comments |
Assalamualaikum !
Apo Khabor ??
Bismillahirrahmanirrahim ,

Cake ? Nak ke ? Kalau tak nak , boleh blahh . Kalau nak , tunjuk muka comell macam kat bawah ni XD ..


Haha .. :D Kalau korang 'tarik muka' sampai kat dagu pun , takkanlah saya nak nampak .. Baik simpan aja muka comel korang tu . Nanti , orang ingat korang sawan ! Haha . Gurau je ok =)

Tak perlulah panjang2 intro-nya ! Ni , nak tunjukk cake yang dibangga-banggakan sangat . Muahaha (ops , sawan ka ?) 




Yummy ! Sorry buat korang kecur air liur .. Haha . Takpe2 , nanti saya hadiahkan cake ni . Itupun kalu boleh la .. XD

Merapu da budak ni . Macam manalah nak bagi kat korang kek ni ? Nak post ? Gila ! Nanti penyek lah kek tu (sampai jadi 'cake penyet') Tak habis2 saya merapuu . Sorry !! So , korang memang tak boleh nak nikmati kek ni la ? Alala .. Selagi stok masih ada , marilah rumah saya kalau nak !! Jangan sampai budak ni jelir kat korang sambil cakap "Hahaha , padan muka !" #JustJoking. Maapp!

pinjam muka adik comel ni :) My youngest brother..



Nanti , saya nak post entry raya pulak . Follow me okayy ?

#SelamatMenyambutKedatanganAidilAdha






21 October 2012

Eh , Yaya datang lahh !!

Aina Sofea | 9:05 PM | 12Comments |
Assalamualaikum !
Apo Khabor ??
Bismillahirrahmanirrahim ,

 
Eh ? Sapa tak kenal Yaya comel nihh ? Tak kenal ek ? Aduhh .. Takpe2 . Biar saya terangkan ...

  • Yaya ialah si gadis comel yang baik hati diluar sekolah . (apa jadi didalam sekolah?)
  • Gadis yang garang semacam didalam sekolah .. (berhati-hatilah !)
  • Si pembuat biskut yang sungguh 'sedap' sehingga kucing pun pengsan ! (apatah lagi manusia !)
Okay , tu jela sedikit sebanyak  pasal Yaya comel nii .. >.<
 
Yaya datang ? Datang rumah ?? Biar betul ?!!
Ha ? Amacam ? Tak percaya ?? Ishh , saya ada bukti tauu !! Scroll cik akak scroll !


"Minta maaf , cik Yaya. Saya Aina,"
 Okess ..!! Cakap "haii" kat Yaya !!

Saya tak tipu , kan kan kan ?? Hahahaa ... Nilahh gambar 'tetamu kehormat' saya !! Dia menginap kat rumah saya mungkin buat selama-lamanya !! Haha .. Boboiboy angin pun ikut sekali ..

Grr.. Gaya boboiboy angin ni macam berdepan dengan ramai peminat je .. Kuang 3x

Chakk !! Jumpaa !! Haha .. Ni best photoshoot ni . Tapi , saya tak reti nak buat camni . Ni my oldest brother yang tolong 'tangkap'kan .. Bergaya betul boboiboy angin posingg macam ni !! XD

Waduhhh .. Comellnya diorangg !!

Eh , Aina dapat mana doll Yaya dengan Boboiboy Angin ni ?
Ada yang tertanya-tanya ? Haaa .. Kalau tak tau tu , mesti tak jenguk laman web ni dan tak pergi Petronas kan , kan ? Itulahh .. Ni , saya beli kat kedai Mesra , Petronas , Kampung Kedah !! Kalau korang , pergilahh Petronas yang terdekat ok ?

Dah terlanjur pulaakk .. Da pukul 9:04 p.m. dah ni !! Kena cepat-cepat tutup lappy , pergi sembahyang Isyaa' pastuu baca novel .. Byee !! Assalamualaikum ..

13 October 2012

Oh , Dunia Novel !

Aina Sofea | 3:11 PM | 29Comments |
Assalamualaikum !
Apo Khabor ??
Bismillahirrahmanirrahim ,

Bila kata orang niey suka baca novel , mesti kena ada koleksi novel kan , kan ? Tapi , perlukah beli novel yang terlampau romantis gituu ? Erm , rasanya saya tak perlulah kan .. Senang cite , just ikut tahap . Kalau korang2 ni memang suke dengan novel ala romantis , korang just beli kalu korang minat oke ?

Eh , terlebih pulak intro nih ! Cerita kali ni berkaitan dengan novel . Kalau memang korang ni da dicopkan sebagai pembenci novel , please get out (sorry kasar bahasa :P) . Wahai peminat-peminat novel sekalian , jom serbu dunia novel ! Hehe ..

     Hari Ahad lepas , my dad bawa saya sekeluarga pergi Jusco . Tujuan utama saya pergi sana ialah .... Jeng jeng jeng ! Untuk menghabiskan stok buku novel di kedai buku ternama ,"Popular" ! (Eh , betulkah ?) Haha .. Takdelah sampai nak habiskan stok semua .. Ha ha .. Kena tipu , bayar seribu ! (ayat budak darjah 1) 

    Wahh , betul ke saya beli semua nihh dalam masa 1 hari ? Perghh .. Jap2 try kira satt .. 1 ... 2 ... 3 .... 4 ... 5 ... 6 .... 7.... 8.... 9 ! Ya , sembilan kesemuanya ! Itu belom termasuk komik-M yang saya beli okay ! Ala .. Buku komik-M yang saya beli 1 je .. So , maknanya saya beli 10 buah buku ! Hooray ! (Ala-ala budak kecik dapat aiskrim) Adakah saya beli buku terlalu banyak ? Sampai my younger brother cakap , "Apa ni kakak ? Apa beli banyok-banyok ni ? Nanti habis duit papa .." Haha .. Dia jeles lah tu . Buku dia beli satu je !! :P



     Ain Maisarah ? Sape tak kenal penulis novel ternama tuu ? Kebanyakan novel yang saya beli ni adalah hasil karya Kak Ain (6 daripadanya) . Memang best ar cerita yang dikarang oleh beliau .. Lagipun , beliau ialah salah satu daripada idola saya tauu ! Memang berharap sangat nak bertemu dengan beliau .. Novel Kak Ain bukan 6 tu je tau ! Ada lagi kat rak ni haa ..



Novel oh novel ! Oh , Dunia Novel !

12 October 2012

1st GiveAway !! : BloggerShip GiveAway by Aina , Ain & AzReen

Aina Sofea | 7:45 AM | 49Comments |
Assalamualaikum !
Apo Khabor ??
1st GiveAway by Aina sudah bermula !!
Giveaway Ini Secara Rasminya , TAMAT !
Sticky Post Until 28/8/2012 This GA End
GA Dilanjutkan Tarikh | GA akan tutup selepas 100 penyertaan

Dear Diary


 URL : 
http://i.imgur.com/ypwXB.gif
Tempekkan banner diatas dalam entry korunk n link-kan ke entry INI !
Syarat-syarat 
  1. Follow Aina & Ain
  2. Add AzReen ShaHida
  3. Like Fanpage ni
  4. Follow,Add,Like semua sponsor
  5. Buat 1 entry bertajuk "BloggerShip GiveAway by Aina , Ain & AzReen"
  6. Nyatakan nama seorang blogger yang menjadi idola anda dalam entry itu
  7. Komen-kan link ENTRY anda itu
  8. Selalu terjah blog saya dan Ain untuk mengetahui perkembangan GA ni.
  9. Akan tersingkir jika tidak mematuhi syarat-2 ni *kejam
  10. Mesti letak banner giveaway dekat blog kalau nak menang. Link-kan dekat blog ni / Ain. *wajib
*Sorry kalau banyak sangat syaratnya
*Tarikh Tamat - 28/8/2012

Cara Pemilihan Pemenang
  1. Random.org
  2. Blogger yang menjadi idola ramai
  3. Top Refferal 
SENARAI HADIAH
SENARAI PESERTA #update
TOP REFFERAL BULAN JULAI
TOP REFFERAL BULAN OGOS #new update
p/s : Jom promote GA ni skrg !! Boley menang LOMO kalau kowang promote tau !!

#GA akan tutup setelah cukup 200 100 peserta

06 October 2012

contest blog siapa yang kawaii tu?

Aina Sofea | 9:05 PM | 13Comments |
Assalamualaikum !
Apo Khabor ??
Bismillahirrahmanirrahim ,

Dengan beraninya saya join contest ini (hahax)...



#Click banner untuk join

Mangsa Paksa :-

SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ?

Aina Sofea | 1:54 PM | 36Comments |
Assalamualaikum !
Apo Khabor ??
Bismillahirrahmanirrahim ,



Mesti da ramai yang join , bukan ? Alaa .. Ni kan segmen kak comel Lyssa .. Hehee ..

Oke , saya nak jawab semua soalan2 kak comel nii .. Muahaha ..!

Kenapa Saya Berblog ???

Saya berblog dengan suka rela . Saya berblog sebab saya suka taip2 . Saya selalu taip cerita angan2   saya di laptop .. Tapi , boring lak bila tak de org baca/bagi pendapat kan .. So , saya buatlah blog . Sebelum ni , saya asyik tengok my lovely mum post kat  blog dia .. Hehee .. :)

Macam Mana Saya Boleh Terjebak Dalam Dunia Blogging ??

- Okay , seperti yang saya dah beritahu , saya tahu blog dari my own mum .. Dunia blogging ?? Sebenarnya , saya dulu taip2 kat blog , tapi masiihh lagi takde orang baca .. (lagi2 dulu blog saya BERAT !) Pastuh , saya ponn terjumpa satu blog yang bertemakan pink and purple .. Blog siapa lagi kalau bukan blog si comel , LYSSA FAIZUREEN !! Hahaa .. Dalam blog ni , saya terklik page "Tips-tips" . Dalam page tu , saya terjumpa satu entri yang dia bagi tips macam mana nak bagi orang singgah blog .. Tips yang terakhir dalam entri tu adalah "Join Group Blogging Dalam Facebook" . Lebih kurang macam tu la . So , saya join jelah group2 yang Kak Lyssa dah backlink-kan dalam tuu ..

Apa Tujuan Utama/Asal Saya Berblogging ??

- Tujuan utama ?? First , untuk meluahkan segala rasa yang terpendam (cewah!) . Second , untuk 'excersise'kan jari yang mula menggemuk (sampai badan pun menggemuk juga!) . Lastly , untuk menjadi seorang blogger cilik . Mungkin tu je kowtt .. :/

Apa Yang Menarik Dengan Blog Saya ??

- Menarik ?? Hurmm , biar saya fikir dulu .. Apa erk ? Ha .. ada yang suka lagu dalam blog saya ? Eh , tak de ke ?? Takpe2.. Biar saya fikir lagii .. Ada yang suka tutorial dalam blog saya ? Takde juga ? Lagi ?? Japp .. Ahhh ! Apa yang menarik ek ? Yang tu memang saya tak boleh fikir . So , semua ini berpandukan pandangan pembaca , oke ?

Siapa Sumber Inspirasi/Idola Dalam Dunia Blog Saya ?

- Hehe .. Ni macam soalan dalam first giveaway saya je . Haa .. iye ke , kak Lyss ?? Jawab cepatt !! Haha .. Gurau jee .. Idola saya ialahh ........ 
1. Cik penganjur segmen ini .. Lyssa Faizureen !!
2. Akak yang mempunyai blog come lotte .. Nabila Medan !!

Kalau korang tengok kat fanpage saya punn ada saya bagitau idola saya ..


Aduihh terlebih panjang pulak entri ni !! Jom kita cuci mata tengok artis2 Korea yang pop ni ..


3 je .. Tak bole banyak2 .. Klau nak banyak lagi , pi la skodeng kat Pak Cik Google ni !! Haha . Akhir kata , 
Bunga dedap di atas para, 
Anak dusun pasang pelita; 
Kalau tersilap tutur bicara, 
Jemari disusun maaf dipinta.