25 February 2012

Tips : Oi , Kenapa Tak Baca Entry Aku !

Aina Sofea | 2:33 PM | 6Comments |
Patterned Text Generator at TextSpace.net
Dear Diary ,
Hoi , hoi ! Kalau dah cakap kasar , mestilah sakit hati pembaca ! Ha ! Apa lagi ?
Mudah aja . Namun perkara-perkara yang ingin dielak ni la yang selalu kita buat 
, bukan ? Jom kita kenali apa yang menyebabkan entry kita tiada pembaca . :)

Tip 1 : Bahasa Kasar ?

Mestilah . Kalau nak guna gak bahasa kasar tu , minta maaflah pada akhir 
entry . Kalau nak lebih elok , tebalkanlah bahasa kasar tu . Barulah yang le-
bih besar tu tahu yang kita sedar kesilapan . Ha ! Kalau nak comey-comey
siket 'minta maaf' tu , bolehlah kalian ke sini . Tekan font/pattern yang kalian
nak . Senang ajoo !

Tip 2 : Malas Nak Letak Tanda Baca ??

Hey , senior . Tahulah dah digelar 'senior' , tapi kan lebih elok kalau kita
rendah diri siket . Cube kite tengok ayat dibawah , emang tak fahamlah !

Hai kawan kalau nak jawab jawablah kita nak ke mana hari ini ?
Jadi marilah kita round sabah ! Jauh tu jauh tapi kita tengok-tengok gambar
saja 
Senior , untuk lebih nampakkan ke-senior-an anda , elok-eloklah tulis tu .
Elakkan tulis membuatkan junior-junior seperti saya pening !
Uhurmm ! Renung-renungkan !

Tip 2 : Bahasa Apa Yang Engko Gune ?

Tak faham ? Elakkan juga membuat bahasa 'sendiri' yang orang takkan 
faham tu . Kalau disingkatkan sikit-sikit tak apalah . But janganlah buat-buat
comel tu . Tak da faham lagi ? Ayoyo ! Tak pe , kita tengok yang bawah ni

Hwai kengkawan . Nk pwegi swana ka ? Jom lwa .
Tak suka ! Ingat www.bahasakolot.com ka ! Haih . Renung-renungkan !





Da dapat ? More tips : http://www.lyssasecret.com/p/tips-segala-tips.html





Yang mengongsikan tips ,

Outlined Text Generator at TextSpace.net

6 comments:

  1. btl btl...hehe...bhs kne jge.... suke dgr lagu sis....

    ReplyDelete
  2. kene lah jadi diri sendiri,,hehehe..,bahase tu dah jadi rutin...kalau bace entry orang tulis pakai bahase baku pon xsyok gak...

    ReplyDelete
  3. ye juga . Kene jdi diri sendiri . But jgnlah bahasa teruk sangat .. Huhu

    ReplyDelete
  4. Oh ya lagi satu, adalah lebih baik kita elakkan buat entri untuk menyakitkan hati orang utk menarik ramai readers baca blog kita ^^

    ReplyDelete
  5. haha lawak la tips ni ;P

    ReplyDelete

Tinggalkan komen , jom ?? LIKE SINI dan FOLLOW SITU lah juga yaa ?? ^_^



"Budi Bahasa Budaya Kita"