26 February 2012

Tips : Buat Blog Ikut Tema

Aina Sofea | 11:41 AM | 4Comments |
Outlined Text Generator at TextSpace.net


Dear Diary ,
Baru semalam tulis tips . Hari ni tulis lagi . Uhurmm , buat blog ikut tema , yer ?
Rasanya ia sesuai dipanggil 'tips' atau 'pandangan' ? Apa-apa sajalah ! Cuba kalian
tengok , salam saya tu warna apa ? Hijau ? Pelik ? Mungkin agak pelik sebabnya ,
blog saya warna purple , bukan ? (Haih , banyak soalan pula) Tapi , bila difikir-fikirkan ,
blog ini ada warna Hijau juga . So , that's it !

Jadi kalian punya blog warna apa ? Berikan 3 warna blog anda . Macam saya ,
warna purple , hijau dan aqua . How about you ? What Colour ?
So , come enjoy the tips now ! Are you ready ?

Tip 1 : Warna

Ehem .. Testing 123 .. Okay ! Mari kita berbual bicara . Warna ? Sememangnya
itulah yang selalu dinamakan 'tema' , bukan ? Macam mana nak tahu warna tema blog anda ?
_ * Lihat di bawah * _



Senarai Warna :
  1. Ungu
  2. Hijau muda
  3. Aqua
Cari background cute di sini


Tip 2 : Emotion

Huhu .. Sebenarnya , saya dah tulis sampai ke penguhujung entry dah . Terpadam pula !
Tak apa lah ! Malas nak coret panjang-panjang macam tadi . Contoh :

  1. Happy
  2. Rock
  3. Sad
  4. Cool
So , choose your best !

Tip 2 : Mengikut Jantina

Bak kata orang putih , Be yourself ! Jangan jadi pondan/tomboy !
Carilah warna dan emotion yang sesuai !
Mungkin tips kali ni tak lengkap . Sorry ! Ngee ..

Oleh sebab tips ini tak berapa lengkap , tanyalah apa yang kalian tak faham
okay ! Jangan tanya di shoutbox ! Tanya di ruang comment/pengkritik .

Sekian sahaja dari pengongsi tips yang sedang kecewa ,




Outlined Text Generator at TextSpace.net

4 comments:

  1. Lawanya adik ni, jemput dtg blog akak :)

    ReplyDelete
  2. Wah ! Kecik-kecik lagi dah ada blog ! Adik ni darjah berapa ? Mesti around darjah empat darjah lima kan ? Teruskan ber-blogging ya ! Adik punya blog ada potensi utk maju ! ^^ Jangan jadi macam akak, dah tua2 bangka barulah nak aktif blogging semua xD

    ReplyDelete
  3. @AmyZana

    Hehe .. Darjah 4 , kak ... Okayhh , boss !! Arahan diterima ! :D

    ReplyDelete

Tinggalkan komen , jom ?? LIKE SINI dan FOLLOW SITU lah juga yaa ?? ^_^



"Budi Bahasa Budaya Kita"