12 February 2012

~ Setelah ❤ Membaca ❤ Tips ❤ Kak ❤ Lyssa

Aina Sofea | 7:11 PM | 2Comments |
Nak tips-tips berguna from Kak Lyssa ? Mudah saja ! Entry kali ini seolah-olah mempromosi Blog Kak Lyssa ..


Dear Diary,


Hai , reader ! Perlukan tips-tips mahu menjadi Popular Blogger ? Mudah saja ... Hanya
layari www.lyssasecret.com untuk mendapatkan tips-tips dan tutorial juga !
Sedikit sebanyak tentang tipsnya ialah :

Jangan Taip Entry Dengan Banyak Ringkasan .

Okay , guys ! Cube baca diatas .. Jangan taip entry dengan banyak ringkasan ..
Dengan banyak ringkasan , entry kalian akan menjadi seperti 'Malay Killer' . 
Contoh ( take from www.lyssasecret.com ) 

Eh, kowunk cmua nk twu x , klo kwunk nk cntexx kn blog kowunkx bley lha ke blog Cik Lyssa. Bnyk oo tuto yg mnrrik kat ctu. Pndekxx kta, mcm2 de. hee. Mmg x nysl la. btl .btl btl. huhu.

Hah ! Macam tu lah , kalian ! Ish .. boleh saja taip dengan tulisan
BM yang betul , bukan ? Tengok ! Nak baca pun jadi tak ada selera ..
Tak patutlah kalian mencontohi ayat diatas .. Saya sendiri pun ada jugalah
tulis macam tu , but taklah melampau mana .. Patutlah , saya pernah tulis a status
kat Facebook . Tulis dengan banyak ringkasanlah ! Habis ! Tak ada 1 orang pun yang Like 
or Comment ... Hembuslah nafas kejap ... Memang akanku kenang kejadian itu ... But , apa sebab
lagi kalian tidak mahu Follow me ? Bagi 10 alasan , baru saya berusaha membuat yang terbaik .. Kalau
Tak beritahu , macam mana nak berubah ?

Jangan buat entry memaki .

Hah ! Entry memaki ? Faham tak kalian ? Okay , ambil masa nak jelaskan seket .
Saya juga pernah mengalami entry memaki ini ... Sepupu saya maki saya kat blog dia .
But whatever ! Siapa kisah ??

Sampai sini sahaja tips yang dikongsi . Insyaallah
lain kali akan ke usahakan untuk memberi tips-tips lagi .
Jangan lupa untuk visit blog Kak Lyssa ya !
Aina.

2 comments:

Tinggalkan komen , jom ?? LIKE SINI dan FOLLOW SITU lah juga yaa ?? ^_^



"Budi Bahasa Budaya Kita"