16 February 2012

Tips : Memujuk Kanak-Kanak Sekolah Rendah Tahap 2 ( Darjah 4 - Darjah 6 )

Aina Sofea | 1:28 PM | 4Comments |
Assalamualaikum dan Selamat Datang Ke Tips yang kedua ini ...

Sebelum memulakan pemberitahuan tips , 1 soalan dituju kepada anda . Anda mahu memujuk darjah berapa punya ? ( Cara menjawab : Comment ~> SoalTips1 : JAWAPANANDA ) . Tips pada kali ini hanyalah satu . So , tak usahlah 'Tip 1' 'Tip 2' .

Mengejarnya

Aik ? Pelik , bukan ? Hanya mengejar ? Oh , tidak ! Bukan hanya mengejar , tetapi ada langkahnya ! Kalian , mahu tahu langkahnya ? Teruskan membaca ... =) 
Langkah-langkah :
  1. Dekati 'yang merajuk' . Of course dia lari !
  2. Kejar dia . Tak dapat tak apa , kejar lagi !
  3. Lama-kelamaan , dia pasti gelak punya ! Sebab ? Sebabnya , luculah kalau kita kejar dia macam nak main kejar-kejar pula ! =D
  4. Apabila dia sudah gelak , pasti dia berhenti lari . Confirm dia tak merajuk lagi dan memberitahu masalahnya ! Insyaallah !
  5. Then , bila dah tahu masalahnya , tahulah kita nak beritahu perkara sebenar or minta maaf .
Enjoy the tip !

Yang memberi tips , 
Aina.




4 comments:

  1. Replies
    1. sudahlahh ! huhuuu ... degil yer ? aduy , nyesal kata macam tu tadi .. huhuuu

      Delete
  2. Useful ,tapi ada yg lawak jgk ,hermm ..apapun walaupun Aina kecik lgi tapi fikiran mcm dh dewasa ,GOOD LUCK AINA ,CHAIYOKK ! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay .. rasa diperli pulak .. hohoo . abaikan ! abaikan tips rapu-2 ni ! huaaa . akak pun degil gak .. huhu ... >.<

      Delete

Tinggalkan komen , jom ?? LIKE SINI dan FOLLOW SITU lah juga yaa ?? ^_^



"Budi Bahasa Budaya Kita"