19 February 2012

Tips : Nak Orang 'Like' & 'Comment' Status Facebook ?

Aina Sofea | 12:46 PM | 1Comments |



Dear Diary ,
Selalu ke orang 'Like' & 'Comment' status Facebook (FB) kalian ? Hmm ... Kalau saya ,
tak selalu . Macam mana dengan kalian ? Huh . Pasti kalian selalu ada sahaja yang 'Like' & 'Comment' 
, bukan ? Sedehlah . Saya tiada . But mulai sekarang , saya gunakan tips yang abang saya bagi . 
'Good' juga tips dia . Biasalah , apabila 'Junior' susah , 'Senior' kan ada . 


Okay , baik kita mulakan tips-nya sekarang . Kalau nak ingat betul-betul tips ini ,
lebih baik kalau kalian ambil buku nota dan pen kemudian catat tips-nya . Oh ,
boleh juga gunakan teknologi . Buka Microsoft Office Words untuk mencatat .

Accept Friends

Ramai tak orang yang hantar request friend kat kalian ? Accept tak ?
Ya , bagi yang bersekolah lagi , baik kalian accept . Nothing can be . Asalkan
kalian berhati-hati . Yang bersekolah selalunya rakan-rakan yang dikenali
sekalian , pasti sibuk . Ya lah , ada kerja rumah dan pelbagai lagi .
Langkah-langkah :
  1. Tengok bahagian 'friend request' (belambak ?)
  2. Kalau ada yang belum terjawab , accept je la . Mana tahu , kalian pernah kenal .
  3. Kalau ada kesempatan untuk 'chat' ngan dia/mereka , tanyalah nama apa , umur berapa dan macam-macam lagi (but janganlah pula tanya no. tel and alamat rumah yang penuh !)
  4. Dah tahu , barulah tahu yang kita kenal dia/mereka atau tidak . Kalau tak kenal pun , janganlah sampai nak buang dia/mereka dari friend list kalian , teruskan ber-friend . 
  5. Selang beberapa minggu kemudian , pasti dia/mereka sudah lupakan 'sesi pengenalan' ngan kalian . So , post a status . Kalau diizin Allah , pasti dia/mereka 'Like' or 'Comment' . Kalau nak tahu , cubalah !
Then , enjoy the tips !


Outlined Text Generator at TextSpace.net

1 comment:

Tinggalkan komen , jom ?? LIKE SINI dan FOLLOW SITU lah juga yaa ?? ^_^



"Budi Bahasa Budaya Kita"