06 October 2012

SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ?

Aina Sofea | 1:54 PM | 36Comments |
Assalamualaikum !
Apo Khabor ??
Bismillahirrahmanirrahim ,



Mesti da ramai yang join , bukan ? Alaa .. Ni kan segmen kak comel Lyssa .. Hehee ..

Oke , saya nak jawab semua soalan2 kak comel nii .. Muahaha ..!

Kenapa Saya Berblog ???

Saya berblog dengan suka rela . Saya berblog sebab saya suka taip2 . Saya selalu taip cerita angan2   saya di laptop .. Tapi , boring lak bila tak de org baca/bagi pendapat kan .. So , saya buatlah blog . Sebelum ni , saya asyik tengok my lovely mum post kat  blog dia .. Hehee .. :)

Macam Mana Saya Boleh Terjebak Dalam Dunia Blogging ??

- Okay , seperti yang saya dah beritahu , saya tahu blog dari my own mum .. Dunia blogging ?? Sebenarnya , saya dulu taip2 kat blog , tapi masiihh lagi takde orang baca .. (lagi2 dulu blog saya BERAT !) Pastuh , saya ponn terjumpa satu blog yang bertemakan pink and purple .. Blog siapa lagi kalau bukan blog si comel , LYSSA FAIZUREEN !! Hahaa .. Dalam blog ni , saya terklik page "Tips-tips" . Dalam page tu , saya terjumpa satu entri yang dia bagi tips macam mana nak bagi orang singgah blog .. Tips yang terakhir dalam entri tu adalah "Join Group Blogging Dalam Facebook" . Lebih kurang macam tu la . So , saya join jelah group2 yang Kak Lyssa dah backlink-kan dalam tuu ..

Apa Tujuan Utama/Asal Saya Berblogging ??

- Tujuan utama ?? First , untuk meluahkan segala rasa yang terpendam (cewah!) . Second , untuk 'excersise'kan jari yang mula menggemuk (sampai badan pun menggemuk juga!) . Lastly , untuk menjadi seorang blogger cilik . Mungkin tu je kowtt .. :/

Apa Yang Menarik Dengan Blog Saya ??

- Menarik ?? Hurmm , biar saya fikir dulu .. Apa erk ? Ha .. ada yang suka lagu dalam blog saya ? Eh , tak de ke ?? Takpe2.. Biar saya fikir lagii .. Ada yang suka tutorial dalam blog saya ? Takde juga ? Lagi ?? Japp .. Ahhh ! Apa yang menarik ek ? Yang tu memang saya tak boleh fikir . So , semua ini berpandukan pandangan pembaca , oke ?

Siapa Sumber Inspirasi/Idola Dalam Dunia Blog Saya ?

- Hehe .. Ni macam soalan dalam first giveaway saya je . Haa .. iye ke , kak Lyss ?? Jawab cepatt !! Haha .. Gurau jee .. Idola saya ialahh ........ 
1. Cik penganjur segmen ini .. Lyssa Faizureen !!
2. Akak yang mempunyai blog come lotte .. Nabila Medan !!

Kalau korang tengok kat fanpage saya punn ada saya bagitau idola saya ..


Aduihh terlebih panjang pulak entri ni !! Jom kita cuci mata tengok artis2 Korea yang pop ni ..


3 je .. Tak bole banyak2 .. Klau nak banyak lagi , pi la skodeng kat Pak Cik Google ni !! Haha . Akhir kata , 
Bunga dedap di atas para, 
Anak dusun pasang pelita; 
Kalau tersilap tutur bicara, 
Jemari disusun maaf dipinta. 

36 comments:

  1. http://tanganpunyakerja.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    saya pun join :)

    ReplyDelete
  2. Singgah sini:) Keep blogging yeah:)

    http://thepureheartoftheemptysoul.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  3. Dari segmen yg sama ! Singgah sini :D

    ReplyDelete
  4. dr segmen lyssa =)

    http://mi2-bluebird.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  5. dari segmen lyssa :)

    http://heyhoneysista98.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  6. Salam :)
    Singgah dari segmen yang sama ;)

    http://violetrosesmyu.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  7. dari segmen yg sama (:
    http://hazirahhawamuslim.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum...singgah dari segmen Lyssa..
    Salam perkenalan...follow sini..no.509..
    jemput singgah blog fendy...

    http://fendy1302.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  9. segmen same..bw ~
    http://sampaicucuratap.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. hi!

    dr segmen yang sama :)

    http://my-adam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    #513

    ReplyDelete
  11. assalam...ayu datang dari segmen yang sama...hehehe


    http://ayuinsyirah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  12. Hello Awak., Singgah sini dari Segmen yang sama :)

    http://nazuerahazhar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  13. Join segmen yang sama http://kate-na.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  14. singgah n follow.. dr segmen yang sama..

    http://azwarsyuhada.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  15. salam blogger ^o^
    datang sini terjah awak,,terjah kembali kalau rajin ya!
    http://cekpipahlifestory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  16. comel ! :) hye..rajin2 singgah lar :) :)http://sigadisain.blogspot.com/2012/10/segmen-lysaa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum :) Singgah dari segmen yang sama ^_^ Jom serang! http://kehidupancalonupsr.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  18. Dari segmen yang sama..
    Done follow you! (519) Follow me back!

    http://didijojo.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  19. Datang dari segmen sama . singgah lah blog saya lak !!

    http://nurfatinfarhanim.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  20. datang menyerbu blog oshem ini. from same segmen. hit me back yer :)

    http://mucuxmellow.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  21. Penduduk bumi datang menyerang . Singgah dari segmen yang sama ;)

    nobodyperfect-iera.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  22. singgah BW dari segmen yang sama ^^ happy blogwalking

    http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  23. Tuan tanah,maria datang melawat ni..jom singgah blog maria pulak..

    http://sukaduka-maria.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html


    Tq

    ReplyDelete
  24. singgah sini dari segmen yang sama . http://atirahhayati.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html . kalau sudi , follow lah saya ye :D kunjungan anda keblog sy amat dihargai :) sorry kalau sy bw lewat . busy jugak kebelakangan ni . heee :D btw , blog awk ohsem gilaaaa! :)

    ReplyDelete
  25. saya dari segmen yang sama :) jangan sombong-sombong ya :)

    http://zaza96.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  26. Datang melawat sini :)
    http://wanynaziar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  27. singgah,baca entry n follow sekali..=D

    http://guliboolat.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  28. salam..dari segmen yang sama..sori baru sempat singgah.. http://iznawzi.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  29. dtg terjah dari segmen yg sama. follow sini. 525. ;)

    http://farizafairuz.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  30. hi.. singgah belog awak n follow, dari segmen sama :)

    http://intanwandalaara.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  31. salam hye..
    dri segmen yg sme ^^
    done follow u..
    vsit my blog ea..
    klu sudi follow la skli hehehe

    ReplyDelete
  32. singgah sini baca entry kenapa tuan blog ni suka berblog sambil usha entry2 menarik yang lain =)

    ReplyDelete
  33. stuju..asyik kruskan jari tak perasan pulak badan mmbesar :p

    http://tieqanasibah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  34. Salam ziarah. Ramai yg suka joint GA ya.

    Semua di jemput joint juga ya Giveaway akak, boleh lihat di http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

    jangan lupa tekan button share di bawah tajuk entry akak ni (http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_7.html) untuk share di facebook @ tweeter.

    ReplyDelete

Tinggalkan komen , jom ?? LIKE SINI dan FOLLOW SITU lah juga yaa ?? ^_^



"Budi Bahasa Budaya Kita"