30 April 2013

5 Doodler Yang Mampu Menghilangkan Stress

Aina Sofea | 6:39 PM | 20Comments |
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera !

Bismillahirrahmanirrahim ....


Ceh , tajuk ! "doodler yang mampu menghilangkan stress" gitu ! haha .... Sebenarnya , ini satu review blog . Jangan banyak cakap lah ! Nak review niii >.<
  • Dysha Sahhir

Siapa tak kenal dia ? Biar betul ? Takpe , takpe . Korang boleh klik header kiut miut di atas untuk terjah blog dia ^_^ Apa yang ohsem dengan doodler yang juga seorang ibu ni ? Haa .. kak Dysha ni adalah seorang  doodler (doodle maker) , blogger & ibu kepada sepasang kembar dalam satu masa . Blog dia memang cute , simple dan semestinya ringan :) Best membaca blog dia sebab kebanyakan entry dia diseri dengan doodle-2 yang kawaii dan gwiyomi :D Eh , sebut pasal gwiyomi ,
 jom tengok doodle gwiyomi yang dia buat di sini ;) Sekarang , dia tengah lancarkan satu giveaway . April edition giveaway by dysha sahhir . Saya pun ada join giveaway ni ^_^ Dalam blog dia ni , saya
belajar 2 perkataan baru :-
  1. besau : besar
  2. loike : like/suka
Pesanan saya , jangan gunakan perkataan ni dalam exam . haha . Jangan terasa , tuan tanahh ! :) btw , likelah fanpage kak Dysha :D
  • Cci


Korang stress ke ? Stress tak stress , korang boleh klik header comel molek kat atas ni untuk belek album doodle kak CCI :) Blogger ni merupakan seorang doodler yang handal (tak caya ? try tengok 
sendiri !) Kuang kuannnggg . Dia juga merupakan seorang "graphic designer" a.k.a pereka grafik you ollss ! Klik sini atau sini untuk tengok design dia :-) Saya pernah menjadi top komentator blog dia pada bulan Mac :D Dapat bookmark .... Cute tau ! Kompem korang jeles . haha . Kalau nak tengok , leh check kat instagram kitee ->> @ainaisme <<->

  • Mel Amalina (darisinikebintangbintang)
Alahaiii , ayu aje doodle tu .... Ha ! Cute tak ?? Blog ni memang boleh hilangkan stress . Why ? Cause dia selalu update quotes yang dihiasi dengan doodle omel dia ! Tak caya ? Klik je lahh header dia tuhh ! :P Heyy , korang tau takk ?? Saya pernah art trade dengan dia ^^ Zaman dulu-duluuu .. huahuaaa .. Blog ni AMAT memudahkan korang untuk menerjahnya sebab blog ni memang SIMPLE ! Of courselah ringan ann ? Jangan lupa like fanpage dia jugak nohhh :P

  • Cik Nor (ciknorjeddah)
Terpegun tengok doodle dia ?? Muehehee .. Blog ni banyak mempersembahkan doodle-2 islamik . So , insyaAllah ia dapat meredhakan stress anda :) Saya suka doodle-2 dia sebab memang ohsem lah belaka . Lagi-2 semuanya doodle islamik an ? Dia sedang berada di Jeddah kini .. Best kan duk sana ... Hihii ..  Dia merupakan "freelance illustrator" ataupun pengilustrasi bebas . Saya suka cara dia menyebarkan dakwah ^_^ Jadi , jangan teragak-agak nak klik doodle di atas :) Feel free to like this fanpage too ;)

  • Cik Dil (blogkeranamanisnyaepal)
Femes dah blog ni ! Kenal tak kenal takk ? Alahaiii , dia ni pernah masuk tv kott ! Dalam nona tv3 lagi ! Haaa , hebat ke idak ? Saya dah kenal lamaaa sudah blog ni . Sekejap dalam beberapa bulan , hilang khabar tentang blog ni . Last-last muncul berita dia masuk tv ! Dasyatt , babe ! Doodle dia lain tau dulu . Sekarang da lain . Lagi cumell :3 Dia ni graphic designer & doodler macam kak CCI jugak ^_^ Serius , korang akan suka dengan doodle-2 dia . Tapi , tatau lahh kalu taste korang berbeza *_* By the way , don't forget to like her fanpage yaa ! ;)

A Doodle A Day , Keep The Stress Away ;)
quotes from *terlupa lak blog apa :P* 

20 comments:

  1. bila tengok doodler2 ni , memang betul2 mampu menghilangkan stress . best gila tengok blog dorang ! :)

    ReplyDelete
  2. untungnya kena review. dan sememangnya layak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung kan .. hehe . saya pun jarang kena review :3

      Delete
  3. best kalau pandai buat doodle.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah . itulah saya nak jadi doodler ni ^_^

      Delete
  4. terima kasih Anis review blog sy..terharu T___T

    ReplyDelete
    Replies
    1. err , pembetulannn ,, i'm Aina ... heloo ! btw , sama-sama :)

      Delete
  5. terima kasih sebab review dear.. huhu bahasa tu bahasa pasau [melaka].. jgn ikut contoh tak bagus tu..huhu.. blog akak tak berat eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama . ohhh , bahasa pasau orang melaka rupanyaa . tak pernah ada kawan dari melaka . so , tak tau menahuu ^____^ thanks sharing ... taulah siket bahasa melaka nyaa :p eh , tak berat lahh ! :D

      Delete
  6. Bismillah hirrahmaan nirraheem
    Allahu akhbar.. Terharunya ada orang review .Syukran dik Aina.. :)
    Prinsip yang akak pegang. Berbuat apa sahaja urusan dunia yang kita suka.. tetapi ingat. setiap apa kita buat Allaah soal. Berdoodles , buat design itu dan ini. tapi langgar hukum. dan batas Allaah tetapkan..tidaklah memberi apa-apa melainkan dosa :)
    Kurnian Allaah jangan di salah guna :)

    Syukran.Jazakillahi khairan.. moga Allaah berkati dan memberikan kehidupan yang baik dunya wa akhirah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'fwan , kak ^_^ yerpp . setuju :) saya harap doodler-2 di luar sana tak melanggar hukum ... :)

      Delete
  7. mana ada kite femes, sama jer ngan semua2.. ada lagi banyak website yg best2 n ohsemm..
    antara 5 ni, doodle dil yang paling comot.. =P
    pape, tengss yaa.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eih , siapa kata blog cik dil paling comot ... dalam banyak-2 blog doodler kat luar sana tu , saya lebih suka jenguk 5 blog ni termasuklah blog akak ^_^ welcome :)

      Delete
  8. semua blog tu memang tak pernah miss baca entri diorang. wajib terjah

    ReplyDelete
  9. wah kene review.. hohoho.. tq dear so sweet.. ^_^ ahaks.. handal ke.. ngehngeh.. mn ade.. biasa2 jer lah..

    mereka semuanya handal tau... termasuk fea gak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. welkamm :) handal tuu .. :D eh , kita ? handal ? hohooo . mendoodle pun jarang-2 sekali :p muehehe . btw , tq ^_^

      Delete

Tinggalkan komen , jom ?? LIKE SINI dan FOLLOW SITU lah juga yaa ?? ^_^



"Budi Bahasa Budaya Kita"