03 April 2013

#3 wordless wednersday : rainbow ^_^

Aina Sofea | 5:57 PM | 12Comments |
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera !

Bismillahirrahmanirrahim ....






Cantik kan , pelangi ? Kalau cantik kata apa ? Subhanallah ^^ hihii . Pelangi adalah satu fenomena yang disebabkan oleh pantulan cahaya dalam titisan air di atmosfera bumi . Maknanya , pelangi dapat dilihat selepas hujan , right ? Sebab tulah , namanya "rainbow" .... Eh , korang tahu tak susunan warna pelangi ? Jom ketahuinya !

Sorry buruk ! Ni saya lukis conteng sendiri pakai LINE Brush ... hehe .. 

7 WARNA-WARNA PELANGI
  1. Merah 
  2. Oren
  3. Kuning
  4. Hijau
  5. Biru
  6. Indigo (apa itu indigo?)
  7. Violet (apa itu violet?)
p/s : sedar tak yang header baru saya tuh berkaitan rapat dengan pelangi ? >.<





12 comments:

  1. Indah sungguh ciptaan Allah . ;)

    ReplyDelete
  2. hehe. pandai ;) btw, comel header xD

    ReplyDelete
  3. kak FD suka tengok pelangi :D
    wah, blog dah tukar baju ea. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama ^^ saya memang eksaited lah bila ada pelangi ^^

      Delete
  4. Haha.. blog kita sudah sama konsep.. Serious segak header tu.. Simple.. But really really nice and cute..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh , a'ah la .. hihi .. tq :)

      Delete
  5. dah lama tak tengok pelangi

    ReplyDelete
    Replies
    1. same lah . selalu hujan je , tak de pelangi :(

      Delete

Tinggalkan komen , jom ?? LIKE SINI dan FOLLOW SITU lah juga yaa ?? ^_^



"Budi Bahasa Budaya Kita"