03 April 2013

#3 wordless wednersday : rainbow ^_^

Aina Sofea | 5:57 PM | 12Comments |
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera !

Bismillahirrahmanirrahim ....






Cantik kan , pelangi ? Kalau cantik kata apa ? Subhanallah ^^ hihii . Pelangi adalah satu fenomena yang disebabkan oleh pantulan cahaya dalam titisan air di atmosfera bumi . Maknanya , pelangi dapat dilihat selepas hujan , right ? Sebab tulah , namanya "rainbow" .... Eh , korang tahu tak susunan warna pelangi ? Jom ketahuinya !

Sorry buruk ! Ni saya lukis conteng sendiri pakai LINE Brush ... hehe .. 

7 WARNA-WARNA PELANGI
  1. Merah 
  2. Oren
  3. Kuning
  4. Hijau
  5. Biru
  6. Indigo (apa itu indigo?)
  7. Violet (apa itu violet?)
p/s : sedar tak yang header baru saya tuh berkaitan rapat dengan pelangi ? >.<





12 comments:

  1. Indah sungguh ciptaan Allah . ;)

    ReplyDelete
  2. hehe. pandai ;) btw, comel header xD

    ReplyDelete
  3. kak FD suka tengok pelangi :D
    wah, blog dah tukar baju ea. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama ^^ saya memang eksaited lah bila ada pelangi ^^

      Delete
  4. Haha.. blog kita sudah sama konsep.. Serious segak header tu.. Simple.. But really really nice and cute..

    ReplyDelete
  5. dah lama tak tengok pelangi

    ReplyDelete
    Replies
    1. same lah . selalu hujan je , tak de pelangi :(

      Delete

Tinggalkan komen , jom ?? LIKE SINI dan FOLLOW SITU lah juga yaa ?? ^_^



"Budi Bahasa Budaya Kita"