10 March 2012

Tutorial : Kelengkapan Utama (Template & Background)

Aina Sofea | 4:44 PM | 0Comments |




Dear Diary ,


Tuto kedua saya ni dibuat kerana saya bosan , okay ?! Saya sarankan , kalau kalian dah complete kelengkapan utama blog anda , sila balik rumah (maaf kalau ini terlampau biadab) . For yang belum lengkap , kita teruskan okay >>> ?



  • Template
  1. Pergi ke sini atau sini untuk mendapatkan template
  2. Pilih template yang anda suka .
  3. Then , download template (cara untuk gunakannya ada di laman web template yang anda pilih)
  • Background
  1. Pergi ke sini untuk mendapatkan background
  2. Pilih background yang anda suka
  3. Copy kod yang diberi
  4. Dashboard ~> Design ~> Add A Gadget ~> HTML/JavaScript
  5. Paste-kan kod yang anda copy pada ruangan yang diberi
  6. Save !
Dah siap ? Okay , kita tengok hasil . Macam mana ? Memuaskan ? Hope you guys suka . 


Outlined Text Generator at TextSpace.net

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan komen , jom ?? LIKE SINI dan FOLLOW SITU lah juga yaa ?? ^_^



"Budi Bahasa Budaya Kita"