04 January 2015

Holidays In PERMATApintar [part 2]

Aina Sofea | 12:20 PM | 3Comments |
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera !

Bismillahirrahmanirrahim ....


Dalam entry sebelum ni , aku cuma cerita secara rawak tanpa menjelaskan satu persatu . Just letak gambar-gambar yang diculik dari facebook instructor aku . Sorry Cikgu Hafiz ! hehe
Okey , kenapa tiba-tiba guna 'aku' ni ? Saje perasan besor .. Dah masuk tahun 2015 ni , masuk sekolah menengahlah katakan .. Hehehe . Takdelah . Aku rasa penggunaan 'aku' lebih mesra memandangkan this is my personal diary :) Sorry kalau ianya terlalu kasar untuk pembaca yang lebih tua berusia dariku ...

Let's start dengan memperkenalkan rakan-rakan seperjuangan yang memahami serta guru yang mendampingi (dah macam lirik lagu Anak Permata lah pulak :3) Actually , aku macam lost contact sikit dengan bebudak EM sebab aku takde Whatsapps . huhuuu

Le' Roommate (Blok A Bilik 36)

Sepatutnya aku ada 2 orang roommate . Tapi seorang tu hanya kekal 3 hari sebelum chaww balik . Bukan dia takut atau apa . Dia ada 2 interview dan kedua-dua interview tu jauh . So , takkanlah nak pergi balik dua kali (I hope you understand what I meant :3) Apapun , aku tetap nak cakap pasal dia setakat yang aku tahu .

Fatin Natrah
- Agak pendiam
- Darjah 6 (sebaya)
- Perlis
- Kali ke-4 ke PPCS (termasuk PPCS DIS '14)

Itu je . Sebab tak berapa rapat dengan dia . Lagipun dia kelas lain (EM2) .

Yang kedua , kawan baik sejak hari pertama , Aqilah Qaisara .

*yang bertudung hitam


Aqilah Qaisara
- Seriously pembersih & pekemas (apakah ini?)
- Agaknya berdarah A ? Haha . Ini cuma ramalan . Cik Aqilah ? Betul tak ? >.<
- Selalu risau dan sentiasa berwaspada . Terasa selamat bila sebilik ngan dia ^_^
- Ceria
- Matang (orang ingat dia darjah 6 sedangkan dia baru darjah 5)
- Kali ke-3 ke PPCS
- Perlis

Le' Classmates (EM1)
*yang bertudung purple

1. Nur Afeena (Afeena)                                                                                                                             - ada kembar di kursus ROBOTIK , Aneena
- Pendiam
- Otak bergeliga , banyak ideanya !
- Selangor (Ye kot ?)

2. Auni Nurin (Auni)
- minat K-pop gila-gila
- Orang panggil dia "Soshi" (Nama SNSD / Girls Generation) Memang dia nak dipanggil gitu :3
- Selangor

3. Aqilah Qaisara (Aqilah)
- Sila rujuk di bahagian roommate :)
*yang berbaju hijau

4. Lia Maisarah (Sarah)
- Darjah 5
- Budak hot kat situ :3
- Comel & kecil
- Sabah bhaa
- Sekolah cina
- Pandai menulis & bertutur dalam bahasa cina

5. Aisyah (Sorry tak ingat nama panjang >.<)
- pendiam
- roommate Nana
- kuat mengusik orang
- Johor


6. Natasha Yasmin (Nana)
- banyak cakap
- pernah duduk kat UK 2 tahun
- cantik
- Johor

7. Rafiqah
- Comel bercermin mata 8)
- Roommate Sherra & Naz
- Jiran depan bilik ! :D

8. Aszrul Syahmi Ameer (Aszrul) (Entah betul atau tak namanya :P)
- Poyo
- Sentiasa nak menjadi yang pertama
- Ketua kelas
- Kelakar
- Baik
- Tembam

9. Syamil (Sorry tak ingat nama panjang >.<)
- cepat gelabah
- mudah stress
- tapi dapat 80% dalam stress test . I wonder how :3
- minat Apink gila-gila
- Anti EXO
- Selangor

10. Arif Aifa (Arif)
- kitorang panggil dia Kak Aifa . Actually , nama dia sama dengan sorang RA PEREMPUAN iaitu Aifa . So , saje kitorang ejek dia >.<
- Kelakar
- Kelantan

11. Rocastle (Roc)
- Sarawak
- Weird boy
- Selalu ketawa
- Pandai melukis (y)
*ofcourse lah yang lelaki


12. Audi (Ini nama panjang & juga pendek . So simple . 4 huruf saja)
- Agak mysterious
- Kembar tak sama mak bapak dan juga tak seiras kepada Meor . Diorang cuma kawan yang terlalu rapat & sama pendek . ngehngeh
- Putih
- Ada 2 ekor teddy bear di begnya (kenapa perlu bercakap tentang teddy bear tu ?? >.<)
- Johor

13. Meor Naiman (Meor)
- kecil dan comel (sangat serasi dengan Sarah :3)
- bijak
- Budak hot . Selalu orang minta bergambar dengan dia . Lagi-lagi kakak-2 senior :P
- Nickname dia adalah Meow
- Perak

Le' Coursemates (Etnomatematik/Ethnomathematics)

*Kesemua Classmates*

*yang bershawl warna-warni
14. Kirthanya Kissherra (Sherra)
- Diva
- Queen of Gossip
- geng gosip aku
- ada crush yang sama
- budak hot
- Rapat dengan budak lelaki
- Sekolah perempuan
- Kulim , Kedah (Where I was born !)
kiri : Sufina , kanan : Teha

15. Sufina Aisyah (Sufina)
- otak bergeliga , banyak ideanya !
- Miss Spontan
- Penyumbang idea sorakan terbanyak
- Putrajaya

16. Fatihah (Teha)
- pendiam
- geng TKC ! Yeyy :D
- Johor

17. Nazihah (Naz)
- Agak pendiam
- Ada kembar , Nadiah
- cantik & comel . serious I said
*yang bertudung hitam

18. Syazwani (Wani)
- Baik
- Ada kembar , Wana
- Slamber
- Selangor

19. Alyssa
- Agak serius dan garang
- Tapi bila dah rapat sikit , baik dan ceria orangnya :D
- Sarawak
- Darjah 5

20. Alysha Aqilah (Alysha)
- Agak garang dan tegas
- selalu pakai tudung bawal
- Darjah 5
*yang lelaki : Rais , perempuan bertudung hitam : Rafiqah

21. Rais Faiz (Rais)
- Handsome
- Agak lembut
- Kelakar

22. Harraz
- Weird boy
- Agak pendiam
- Abang dia budak AF (Astrofizik. Bukan Akademi Fantasia :3)

23. Hazim
- loghat pekat Terengganu
- pandai English (instructor diorang kata)
- Killer yang selalu bunuh killer ! (Dalam game silent killer)
- Dan kitorang selalu jadi killer dalam masa yang sama ! Huarghh ! Dia bunuh aku !!!

24. Shafiq
- Handsome
- Matang

25. Jia Quan (JQ)
- comel
- pandai gila
- Satu-satunya budak cina dalam EM

Mak Bapak angkat kepada budak EM (RA - Resident Assistant)



1. Noorsharina (Kak Na)
- Tunang abang Juwe (RA Penaakulan Mantik)
- Putih melepak macam Adira !
- Kelantan
- Baik dan tegas

2. Badrul (Abang Badr)
- rapat dengan budak Rekacipta (RC)
- garang dan tegas

Instructors a.k.a Cikgu (Ins)

1. Cikgu Hafiz (EM1)
- Baik
- Positif
- Sporting
- Kedah

2. Cikgu Aimi (EM2)
- Baik
- Pandai menari
- Terengganu

Teaching Assistant (TA)

1. Cikgu Hafizi (EM1)
- Adik Cikgu Hafiz
- loghat pekat Kedah
- Kelakar
- Sporting

2. Cikgu Mujid (EM2)
- Handsome
- Putih
- Kelakar
lelaki dari kiri : Cikgu Hafizi , Cikgu Hafiz , Abang Badr , Cikgu Mujid
perempuan dari kiri : Kak Na , Cikgu Aimi

Perhatian kalau ada budak PPCS DIS 2014 yang bersekolah di SK Permatang Tok Mahat yang baca entry ni. Sorry , aku tak ingat kau . Seriously aku lupa muka kau . Sorry sebab aku langsung tak tegur kau . Aku teringin nak tegur kau tapi aku seriously lupa muka kau . Harap kau faham , manusia ni pelupa (bak kata Sabrina MAS :P) Urghh .. Sorry , sorry , sorry !!

Thats it , maybe ? Terlalu banyak nak cerita tentang PPCS Dis 2014 ni . Hurmm , meet again dalam part 3 lah . Okay ? Bye ^_^ Assalamualaikum

p/s : Gambar beberapa orang sahabat akan diupdate nanti ;) Stay tune..







3 comments:

  1. Whatdaa? --" Mengapa nama saya pun terselit di situ juga? Apapun, jangan lupa masukkan gambar saya yaaa! :v

    ReplyDelete
  2. wuuuuu... no.24~
    what! bdk hot mna ada~ -,-
    btw cntik blog! :3

    ReplyDelete
  3. Fuyoo.... Saya, salah seorang daripada budak darjah 5 (yang sgt sikit ni) dalam kursus etno ni garang ke? ?.? Heheheh.. xD

    ReplyDelete

Tinggalkan komen , jom ?? LIKE SINI dan FOLLOW SITU lah juga yaa ?? ^_^



"Budi Bahasa Budaya Kita"