20 March 2013

#2 wordless wednesday : doodle

Aina Sofea | 6:47 PM | 15Comments |
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera !

Bismillahirrahmanirrahim ....







Doodle adalah lukisan tidak fokus yang dibuat semasa perhatian seseorang sebaliknya diduduki. Ia lukisan mudah yang boleh mempunyai makna perwakilan konkrit atau hanya mungkin bentuk abstrak. (~info dari wikipedia , ditranslate oleh google translate dan diedit oleh saya :p)

Doodle selalunya dilukis di atas buku nota dan sebagainya . Tapi , sekarang , kita dah lukis doodle pakai laptop . Ada yang pakai software PTS (Paint Tool Sai) , PS (Photoshop) atau AI (Adobe Illustrator)

15 comments:

  1. xreti la nak buat doodle camni . haha :P

    ReplyDelete
  2. macamlah saya reti buat ! ni ambik kat google je :p Cik Fie

    ReplyDelete
  3. comel je doodle tu semua :D

    ReplyDelete
  4. haha . amik kat google memang ar , kak Dianaa !

    ReplyDelete
  5. haha. sy tak pndai buat doodle gitu. reti buat doodle biasa2 saja :) kartun2 blehla skit2. hehe

    ReplyDelete
  6. teman pun baru tahu :-)

    ReplyDelete
  7. comey2 doodle nih... sis pun suke lukis doodle nih^^

    ReplyDelete
  8. cantik doodle tu.. ^_^

    ReplyDelete
  9. okesss . saya jadi wakil kepada pelukis doodle tuh .. tq , cci :p

    ReplyDelete
  10. Info yang menarik untuk dikongsi :)

    ReplyDelete

Tinggalkan komen , jom ?? LIKE SINI dan FOLLOW SITU lah juga yaa ?? ^_^



"Budi Bahasa Budaya Kita"